သၾကၤန္ထမင္းခ်က္နည္း
ငါးေျခာက္ေၾကာ္နည္း
ေဖာ္ျပပါခ်က္နည္းသည္ အေလးခ်ိန္အတိအက်ေတာ့မဟုတ္ပါ။ မိမိတို႔သင့္ေတာ္ ရာ လိုသလို စီမံခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္သည္။ တင္ေမာင္သားကေတာ့ လမ္းညႊန္ျခင္းသာ ျဖစ္ပါသည္။
ငါးေျခာက္(ငါးကြမ္းရွပ္(သို႔မဟုတ္)ငါးျပားေျခာက္)ကုိေရွးဦးစြာျပဳတ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ အရိုးမ်ားထြင္၍မြမြေလးလုပ္၊ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
သရက္သီး(အစိမ္း)ကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ သေဘၤာျခစ္ျဖင့္ျခစ္ျပီး အခ်ဥ္ဓာတ္ ထြက္သြား ေအာင္ညွစ္ထုတ္ၿပီး သီးသန္႔ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကိုေလးစိတ္စိတ္ၿပီး အမႊာေလးေတြျဖစ္ေအာင္တစ္လႊာခ်င္းခြါပါ။
အရိုးထြင္ထားေသာ ငါးေျခာက္၊ ျခစ္ထားေသာ သရက္သီး၊ စိမ္းစားငပိ အနည္းငယ္၊ ဆား/အခ်ိဳ႕မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ သင့္ေတာ္သလိုထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊပါ။
ဆီဒယ္အိုးတည္ပါ။ ဆီပူပါကေရာသမေအာင္ေမႊထားသည့္ ငါးေျခာက္/ သရက္ သီးကိုထည့္၍ ေမႊေၾကာ္ပါ။
ဆီျပန္လာပါက အသင့္ႏႊာထားေသာၾကက္သြန္နီအားထည့္၍ သမေအာင္ ထပ္ေမႊပါ။ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး အေနေတာ္ျဖစ္ပါက စားသံုးရန္ငါးေျခာက္ေၾကာ္ ရၿပီးျဖစ္ပါသည္။
ထမင္းခ်က္နည္း
ထမင္းကို ခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးခ်က္ပါ။ ထမင္းအိုးဆူၿပီး ခ်က္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးျဖစ္ ပါက ဇကာေပၚေလာင္းခ်ၿပီး အေပၚမွေရေအးေလာင္းေပးပါ။ ခပ္ေအးေအးေလး ႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ထမင္းထဲတြင္ ေရခဲတံုးစိမ္ထားႏိုင္တယ္။
ဖေယာင္းရည္လုပ္နည္း
စတီးအိုးထဲတြင္ ဖေယာင္းတိုင္အတိုင္ႀကီးအား (၅)မိနစ္ခန္႔မီးထြန္းၿပီး အေပၚမွ ခဏအဖံုးဖုံးထားပါ။ ဖေယာင္းတိုင္မီးေသသြားပါက ေသာက္ေရသန္႔အား ေလာင္းထည့္ ပါက ဖေယာင္းရည္ရရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment